școală, profesori & shit

profesorii sunt cei care te fac să nu te mai duci la școală. de parcă n-aș avea dreptate …
când o să învățați și voi că nu cu note mici motivezi elevii să învețe. o dată ce-au primit o notă mică, cam slabe șansele să mai treacă pe la următoarele câteva ore, iar la două note deja nu-i mai vezi aproape un semestru întreg.
da, aici intervine și problema că n-ai pe ce să-i dai notă mai mare dacă nu învață nimic. vorbitul frumos aparent nu merge, dar are și el procentajul lui în situația bună cu care acel elev se va prezenta ora următoare.

-ai învățaț pentru azi?
-nu, pentru că …
– stai jos! dooooiii….

vocea blândă cu care spune ultima replică și zâmbetul înfiorător cu care pune nota în catalog te fac să te gândești la 1001 moduri cum acel profesor ar putea muri în chinuri groaznice. da, noi chiar vrem să muriți, n-o să avem nicio remușcare.
vii la oră, trântești catalogul, omori speranța la o medie generală mai mare a câtorva elevi, faci ora în scârbă, îi mai faci și pe elevi ca pe dracu pe motiv că nu învață nimic și te tirezi în cancelarie ca să mai stingi 3-4 țigări în timpul unor conversații dăștepte și culte cu alți câțiva de același soi ca și tine.

profesor, profesoară, ambele sexe au fixurile lor. cei mai ratați profesori sunt aceia care în liceu au fost tocilarii părâciooși ai clasei și toți îi luau la pulă de câte ori îi vedeau. nu văd unde ar fi problema în asta, și eu aș fi făcut la fel. cele mai ratate profesoare sunt acelea care în liceu erau tocilarele care nu chiuleau niciodată când toată clasa dorea și toți le tratau ca pe gunoaie. nu văd unde ar fi problema în asta, cu toții am fi făcut la fel. stai, facem. în concluzie, majoritatea cadrelor didactice retardate au sechele din anii adolescenței. profesori ce se răzbună fără motiv, profesoare ce urăsc băieții, mai ales dacă într-o clasă sunt trei-sferturi fete.

noi vă îndurăm 4 ani de generală și încă 4 de liceu. în școala generală e mai mică probabilitatea, dar e posibil orice. când ajungi la liceu întâlnești o mare diversitate de specimene, de la colegi la profesori. vezi că colegul sau profesorul ăla al tău din generală pe care-l făceai retardat era chiar mielușel pe lângă cel de care ai dat acum.

cum ajung toți ratații în liceul ăsta și toți frustrații profesori? nu știu cum funcționează sistemul, dar profesorii dau și un test psihologic înainte să înceapă să predea?