semidocta morgana

vine un moment în viața oricăuri băiat când nu se poate abține să nu pocnească o fată cu insuleta dreaptă fix în falca stângă, fardată. de obicei momentele astea sunt dese, dar nu e iarnă de fiecare dată ca să ai insulete în picioare.
totuși, pe cine? pe aia care odată era panarama școlii, iar acum e intelectuala din sângele curvelor. odată avea numai poze cu craci goi pe gresie sau parchet, acum cu ochelari și cartea în mâna, la o cafea. maturizare ca maturizare, fiindcă prima dată ea pare a fi de vină, însă când e proastă de pute și își mai dă și aere de olimpică pe țară la trei materii, nu se mai aplică regula.

dacă citești o carte nu ești mai deșteaptă, fiindcă cel mai probabil o citești repede, pe sărite, nu pricepi nimic din ea, treci peste cuvintele care ți se par greu de silabisit și rămâi la fel de proastă ca acum doi ani, ca acum un an, ca acum o lună și un pic când te-ai apucat de răsfoit cartea. ți-a uitat originile și așa-zisele pițipoance sunt acum pentru tine doar niște proaste care n-au gustul modei și au 0,5 kg pe fond de ten pe față. doar hainele au devenit mai elegante, că personalitatea n-a suferit nicio schimbare. teoretic, te-ai schimbat; practic, ai rămas aceeași terminată.

mai sunt unele care tocesc deampulea, reproduc cam tot ce scrie în carte, iau notă mare și apoi încep să trăiescă cu impresia că ele sunt dăștepte, iar restul dobitoci. ‘ca-ne-ați pula. în cele mai multe cazuri sunt alea care nu vor să plece atunci când toată clasa dorește asta, dar în ultimul timp și-au mărit semnificativ aria de acțiune. acum mai stau și prin centru, pe bănci, veșnic cu o carte în mână și îmbrăcate vintage. la prima vedere par fete deștepte, dar când începi să vorbești cu ele, ori îți vine să le strângi de gât, ori te caci pe tine de râs. încuiate, agramate, snoabe, suflet de piți mereu viu, proaste pur-sânge și cu un feminism de-a dreptul retardat, ele sunt viitorul, măcar pentru următorii doi ani când pornește alt trend.

mă simt inferior pe lângă ele, asta până când n-o să le mai suprot ș-o să le înjur de morți, iar în scurt timp o să rămân uimit de faptul că limbajul lor vulgar e mult mai bine antrenat decât al meu, de parcă ar fi crescut printre țărani de oraș, nicidecum într-un mediu de oameni civilizați, de unde pare că vine. n-are cum să fie o parvenită, hainele și pozele de pe blog, hi5 și facebook n-arată asta.