Bolnav…

Dupa cum titlul va spune, m-am cam imbolnavit. (sau cel putin doar acum stiu…) Nu este o boala atat de grava precum unii sustin, dar totusi nici o afectiune nu ar trebui neglijata.

Din documentatiile mele rezulta ca sunt “suferind” de epistaxis. Aceasta boala se manifesta prin sangerari repetate si abundente ale nasului. De obicei aceasta este “ajutata” de o anemie locala si/sau tensiune arteriala ridicata.

Epistaxisul poate fi tratat atat prin cauterizarea venei slabite din nas, sau prin tratament medicamentos prescris de medicul ORL. Oricum cel mai bine ramane consultarea unui medic. Dar precum in Irlanda nu am o carte de sanatate sau o asigurare de viata; ar trebui sa platesc aproximativ 500€ pentru o zi de internare, ceea ce nu imi permit. Asa ca astept pana ajung in tara.

*p.s: pentru cei care au sangerari nazale, recomand sa NU stea intins cu mana ridicata… Nici vorba. Ci pentru a opri cat mai repede sangerarea sa iei un servetel si sa strangi nasul (bine nu prea tare dar mai mult timp) si pozitia corpului sa fie in asa fel incat capul sa stea normal. Adica sa nu stai intins dar nici aplecat, doar drept. Si daca crezi poti sa adaugi si niste “chestii” reci pe ceafa ta