Multumesc Pentru Gunoi

La bloc convietuirea are un nou inteles. In pricipiu se bazeaza pe nepasare, egoism si orice altceva in afara de definitia a la dex.

De exemplu dragi mei vecini nu au minimul de bun simt sa-si duca gunoiul direct la tomberon. Nu, ei prefera sa scoata gunoiul langa usa, pe scara, lasandu-l acolo 1-2 zile. Nu zic ca e prea dranjant, cel putin pana nu pune ceva care incepe sa curga, si am vazut si asta de cateva ori. Da, pur si simplu lasa sa curga din punga de gunoiu. Si da, uneori miroase. Mirific nu?

A mai fost tare cand la ceva timp dupa revelion si-au lasat imensitatea de brad tot pe casa scarii. Nu, nu aveai loc sa treci fara a te atinge de el, dar cui sa-i pese. Nu-i cunosc pe vecini cu pricina, cu de altfel inca nu-mi cunosc vecini in general, dar am auzit ca EA este o fire foarte dificila, asa ca nu ar avea rost sa-i intru in gura.

Tot la 3, unde stau eu, mai am un specinem care acum cateva luni a scos o usa pe casa scarii si acolo sade si azi. Se vede in poza cu bradul.

Pai cam pot spune ca incet se muta si tomberonul la ast etaj. Acum toberonul se afla la 30 de metri de scara, asa ca trebuie sa recunosc ca e un adevarat chin sa-ti duci gunoiul direct pana acolo. pentru cine nu s-a prins va zic ca eram ironic la ultima fraza.

Stiu ca nu e singura scara unde se gasesc specimene de gen, alti ajungand sa-si scoata sifonierul pe scara si sa-l lase acolo cu ani, dar trebuie sa recunosc ca nici aici nu pare sa mai fie mult pana cand o sa trebuiasca sa-mi fac scara de la balcon, pe casa scarii nemaiavand acces.

Acum pe bune, chiar nu-ti poti tine gunoiul in casa pana iesi la tomberon? Inteleg ca s-a umplut sacul si nu mai ai loc in masca de chiuveta, sau unde iti tii tu gunoiul, dar il poti pune la usa pe interior, nu in fata mea, nu in fata vecinilor, nu in fata musafirilor mei, nu in ciuda nasului meu sau in ciuda femei de servici care trebuie sa frece ca nebuna sa scoata petele de zoaie scurse din gunoiul tau.

Multumesc vecinilor care dupa citirea acestui post nu vin sa-mi bata la usa ci isi vor schimba comportamentul. Dar sa nu visam, ca totusi suntem romani.