Inca O Pastila Pentru Pastila

Henry Gadsden, un nene care a condus cea mai mare firma de medicamente de la vremea lui a dat un interviu in revista Fortune, interviu in care spune ca-i pare rau ca ale sale produse au un segment limitat doar la bolnavi si ca si-ar dori sa-si extinda piata la toti oameni, evident ca inluzandui si pe cei care nu au nici o boala……mai tarziu i-a fost preluata initiativa si au inceput inventarea de noi boli, la care se inventau si medicamente ca doar scopul este vanzare si bani generati.

La mine la colt o tanti farmacista l-a studiat foarte bine pe Henry Gadsden asta ca nu rateaza nici o ocazie sa-mi bage cate ceva pe gat. De exemplu eu ii cumpar aticonceptionalele mandrei de multe ori si pana la tanti asta farmacista nimeni nu mi-a zis nimic, doar imi dadura pastielel si gata, dar ea, mai motata cum e, m-a intrebat daca mandra ia si ceva pentru ficat? Mai sa-mi bag.

In alta ocazie, aceasi tanti de la farmacia din colt, vroia sa-mi dea pentru o afta 3 tipuri de pastile si un unguent….am luat doar unguentul. Evident ca imi dadea si explicatii de genul ca un timp de pastile e ceva de infectia de sange, altu pentru ceva din stomac, ca de colo vine afta si al treilea era pentru nervi provocati de ea, dar la ultimul glumesc, ca nu-mi mai amintesc pentru ce era.

Acum la treaba serioasa trecand zic ca prea punem botul la scapat rapid de problemele medicale si ne indopam cu medicamente inutile sau care ajung mai mult sa ne faca rau decat bine. Farmacisti evident ca-ti recomanda tona de pastile, doar din asta traiesc, dar mai trebuie sa invatam sa refuzam, mai ales in cazurile banale cum ar fi o raceala, o deranjare la stomac sau o afta cum a fost in cazul meu. Si nu mai puneti botul ca din orice trebuie luat un medicament, ca nu exista o pilula minune care sa ne scape de problemele cotidiene, cum nici nu exista multe din bolile pe care avem impresia ca le putem avea.