Cum e si cu mutarea?

Acu ceva timp mi-a venit randul sa ma mut pentru a nu stiu cata oara, ca doar eram chirias.

Cred ca stie toata lumea cat stres poate provoca o mutare. Pe langa faptul ca trebuie sa strangi si niste lucruri pe care nu le-ai mai folosit de o tona de timp, sau ca trebuie sa impachetezi individual fiecare lucru care se sparge, sau ca nu ai suficiente genti, sacose, pungi in care sa le bagi, mai vine si partea cu caratu.

Pana la mutarea asta, am carat cu amici de ii prindeam liberi si disponibili, sau de nu erau disponibili apelam la favorurile de-mi trebuiau returnate si deveneau ei disponibili. Masinile erau tot de ocazie, in speta ale amicilor de erau disponibili si cu masinutele. Partea prosta era ca trebuia sa-mi programez mutarea in asa fel incat sa prind cat mai multi liberi, ca drumurile facute sa fie cat mai putine. Partea si mai prosta e ca uni strambau din bot cat ii chemau, sau urma sa strambe din bot cand urma ceva mai greu de carat, ca sa nu mai zic ca la partea de mutare delicata a lucrurilor fragile erau un dezastru total, ca asa e, nu erau lucrurile lor si nici nu primeau bani pentru asta, o faceau doar din obligatie sau prietenie. A nu se intelege ca toti faceau la fel, doar uni, dar destul cat sa se mai lase si cu nervi din partea mea.

E, la asta ultima mutare mi-am luat inima in dinti si am facut o intrebare la cineva care zicea pe net ca face mutari. Aveam impresia ca toti sunt foarte scumpi si de neincredere si dasta nu apelasem pana acum, dar cum intrebarea nu costa nimic, am zis sa fie. Am sunat si mi-a raspund un tanar foarte amabil. I-am explicat eu ce vreau, i-am descris cam ce am de carat, de unde pana unde si cam ce pretentii am. Mi-a dar un pret estimativ de ( soc pentru mine) 250 lei. Mai sa-mi bag. Pai sa dau 250 lei si eu sa nu car nici o sacosa de la etajul 4, unde stateam, pana la etajul 3, unde m-am mutat, evident ca in alt bloc, a sunat foarte bine. A ramas sa vina a doua zi pe la mine sa vada exact despre ce este vorba si sa-mi faca un pret final. A venit, a privit si suma a ramas aceasi. Parea ca este disponibil cam la ora la care vroiam eu, asa ca i-am dat jumatate din suma ca avans si l-am asteptata sa vina sa-mi care calabalacul. Avansul nu era obligatoriu, dar am vrut sa fiu sigur ca-l amanetez, atfel fiind sigur ca treaba e stabilita. Tot la intalnirea asta mi-a explicam cam cum sa impachetez eu si cum……de restul urmand sa se ocupe el.

Nu am avut prea multe de carat, dar vreo 20 de ori tot a urcat si coborat scarile, asta 2 persoane, ca atatea eu venit. La mutare mai mare am inteles ca vin mai multi, dar la mine chiar nu era nevoie. Ca masina au avut o mica camioneta in care a incaput totul cu brio, chiar mai aveam loc si de o masa plina cu bere, dar am trecut peste bere, ca doar era de treaba.

M-a suprins atentia cu care manevra fiecare produs si comunicare permanenta cu mine, ca sa fie sigur ca totul este ok din partea mea. Chiar daca as vrea, nu-i pot reprosa nimic pe partea asta. Pur si simplu a fost impecabil. Acum fiind la prima experienta nici nu stiam la ce sa ma astept, asa ca nu mi-am activat ochiul critic.

La adus lucrurile in casa a incercat sa le aseze pe fiecare in care camera trebuiau, dar cum am fost destul de dezorganizat in a le impacheta, nu prea am stiut pe care si unde sa ii zic sa le puna, dar mi-a placut ca macar a incercat.

Daca tot mi-a facut treaba buna, am zis ca nu i-ar strica si un mic site, ca o mai pica si de acolo o mutare, asa ca siteul baiatul de face mutari poate fi gasit pe domeniul mutare-cta. Site facut de mine, in contul mutari, asa ca am fost foarte multumit si alea cateva minute cat a durat sa fac siteul au fost un bonus de l-a meritat. Acum urmeaza sa-si scrie el articolele, dar presupun ca sta prost cu timpul, ca seriozitatea il recomanda, asa ca nu are cum a duce lipsa de comenzi.

Asa ca daca sunteti din Constanta si vreti sa va mutati va recomand sa-l apelati ca face treaba buna la preturi foarte bune. Din cate stiu face mutari in Constanta, dar presupun ca nu va refuza nici pentru alte orase.

Voi ati apelat vreodata la cineva care se ocupa de mutari? Daca da, ati fost multumiti?