Cum Predai Laptopul De Munca?

Multi am trecut prin predarea laptopului sau calculatorului la munca. Majoritatea aveam doar noi acces la terminalul respectiv si era configurat dupa gustul si nevoile nostre, ca in cazul meu, ca doar eu aveam acces la laptop, asa ca va e clar ca aveam pe el ce folosesc eu in mod curent, chiar multe programele ce nu au nici o legatura cu munca de o depuneam acolo.

De exemplu un FTP, un player de muzica, un client de torrent, un client de mess, ceva de modificat poze, ceva de generat si stocat parole, astea sunt cateva din programelele care nu aveau nici o legatura cu munca. Mai adaug ceva muzica pe gustul meu, cum ar fi pink floyd, nirvana, queen, alice in chains. Mai aveam si o tona de poze personale, ca de multe ori imi era mai la indemana sa golesc cardul in laptop.

Cand mi-a venit timpul sa-l predau, eu am trecut la o curatenie generala. Adica am lasat doar programele care aveau legatura cu munca si nimic mai mult. Am dezinstalat chiar si playerul de muzica, chiar si programele banale gen irfanview sau teamviewer, am zis sa fie ca un nou nascut in mana celui de se va cadea.

Partea interesanta e ca aveam o marisoara baza de date cu fel de fel de clienti ai firmei, baza de date ravasita in n foldere, prin n locuri, ca asa sunt eu, mai dezorganizat in ale pc-ului. Dar inainte de al preda, am organizat totul frumos, ceea ce nu facusem niciodata, dar absolut niciodata, desi imi era uneori greu sa gasesc cate ceva. Sunt convins ca cine va cauta ceva o sa zica ca sunt o fire organizata…..bineinteles 🙂 ).

Cand am inceput sa aranjez laptopul de predare mi-am dat seama ca nu am tinut cont absolut deloc ca ala e de la munca si l-am aranjat ca si cum ar fi al meu……intr-un fel era, ca doar il purtam dupa mine peste tot, asa ca il foloseam mai des decat pe cel de acasa, asa ca imi parea mai util sa am in el ce am nevoie, de cat sa le pun in ala de acasa. Asta o fi si motivul pentru care a trebuit sa scriu 5 dvd-uri cu informatiile mele.

Voi ati facut ca mine si ati sters tot, sau l-ati lasat asa cum a picat?