Cum E Si Cu Festonatul?

Trebe sa recunosc ca pana acum cateva zile nu stiam ce inseamna festonat covoare. Imi imaginam ca e ceva cu infrumusetarea marginilor, dar nu stiam exact ce presupune.

Acum cateva zile, cum ziceam, trebuia sa taiem cativa centimetri din 3 covorase, alea pentru dormitor. De altfel, primele covorase din casa. Prima reactie a fost sa caut pe net…….nimic. A doua sa intreb cunoscuti, iara nimic. Pana a mea mandra a aflat de la o colega ca ar fi cineva prin spate la Silvian, cofetaria aia de la Casa de cultura. Dupa cautari serioase fara rezultat, am decis sa intreb la o spalatorie de pe strada aia si m-au directionat catre un mic atelier pe care nu scria nimic….well, era logic sa nu-l gasesc. Acolo le-am trantit covorasele pe masa si mi-au zis ca sunt prea groase petru ei, dar au fost suficient de draguti sa-mi indice alta locatie in care ar putea sa-mi taie si festoneze podoabele de calcat.

Acolo am dat peste un nene foarte politicos si serviabil si mi-a zis ca-mi rezolva covoarele in doar juma de ora. I-am explicat cat si de unde trebuie sa taie si m-am carat.

Am revenit in dupa 25 de minute, dar inca nu terminase, asa am avut si eu ocazia sa vad care-i marea treaba cu festonatul asta pentru care am batut tot orasul. Pai iti coase marginile la o masina de cusut. Gata, secretul este dezvaluit. Cuvantul imi parea pompos, asa ca ma asteptam la ceva mai complex. Nu zic ca e usor, ca-l vedeam cat tragea de covorul ala doar ca sa treca prin masina de cusut, mai ales ca al meu covoras este foarte stufos si ata care o folosea era foarte groasa, asta fiind motivul pentru care am zis ca cei 39 lei ceruti nu sunt deloc mult pentru treaba depusa. In astia 39 lei se include taiatul si festonatul a 2 covorase de 80cm pe 40cm si un covoras de 150cm pe 50cm ( dimensiunile sunt aproximative, ca-mi e lene sa masor acum).

Asa ca daca sunte-ti in cautare de taiat si festonat covorul in Constanta, apelati la nenea de pe strada Strajerului nr 13 B, ca e de treaba si face treaba repede. Nu pot zice si daca o face bine, pentru ca nu am termen de comparatie, dar eu is multumit de cum arata, dasta si am trecut la recomandare.

Nu cautati site ca nu are. Acum poate el zice ca netul nu-l ajuta, asa ca daca ajungeti la el in urma a ceea ce ati citit aici, aveti bunatatea de ai spune ca l-ati gasit pe net, asa poate intelege ca are nevoie de site si mai scuteste pe unu ca mine sa bata tot orasul ca intr-un final sa ajunga tot la el.