Ori La Spital Ori La Biserica?

Azi, prin piata, in timp ce-mi alegeam rosiile, o aud pe o tanti de ii tipa lu alta tanti ” e, daca nu se roaga si la bieserica, degeaba se tot duce el pe la spital, tot la biserica il face bine”.

Asa ca apelez la o intrebare simpla: de ce nu se da o lege in care cel de plateste impozite sa aleaga intre spital si biserica? Zic ca-i simplu pentru cei care isi pun toate sperantele in biserica, de ce sa mai dea bani pentru sistemul de sanatate, daca si asa nu au nevoie de el. Si mai ales daca stiu ca au platit pentru biserica, clar mai intai se duc acolo. Ca asa imi da impresia ca trec si pe la spital, doar asa, ca au platit.

Plus de asta, pentru un credincios adevarat, spitalul ar trebui sa fie casa diavolului, ca doar dumnezeu ia dat boala pentru ca nu a fost cuminte, asa ca daca incearca sa-si vindece boala fara ajutorul lui dumnezeu, este sfidare la adresa marelui EL. Si ce, aveti dubii ca mai nimeni nu va vrea sa dea bani la spital? Eu sunt sigur ca nici macar 10% nu vor vrea sa renunte la sistemul se sanatate gratuit, dar da, se vor plange ca legea e prosta, asta pana or sa aibe pentru prima oara nevoie de spital.

Evident ca fara o campanie de informare bine pusa la punct, avem sanse sa raman spitalul in pom. Si da, asta ar insemna razboi deschis bisericii, dar cum de secole biserica e in razboi deschis cu oricine nu-i urmeaza regulile, poate e cazul sa ii intoarcem favorul.

Si daca totusi vrea sa ajunga la spital, atunci sa plateasca pret intreg, asa cum si eu daca am treaba la biserica, sa platesc pret intreg. Bine, la biserica si acum platim pret intreg, de multe ori chiar umflat.

Zic ca e un drept sa-mi aleg unde se duc bani de ii produc. Asa ca nu vreau sa se duca la cei care-si prea lenesi sa-si gaseaca un job si nu vreau sa se duca la cei care te stropesc cu apa pentru ca asa le-a zis un prieten imaginar.

Daca bani de se duc la biserica, ar fi redirectionati catre sistemul de sanatate, cred ca am avea cei mai bogati doctori din lume,am avea cel mai bun sistem sanitar din lume. Si se pot face mai multe sectii care sa ii trateze pe toti cei care ar simti lipsa prietenului imaginar.

Nu va alarmati, nu am de gand sa intru in politica si chiar daca as face-o, garantat m-as inchina cu ambele manute pentru fiecare vot, chiar daca sunt ateu.