Dai Bani Sa…?

Ca tot sunt acum cu scoala de soferi, lumea de prin jur imi vorbeste mai des despre asta. Majoritatea se lauda cu ce au facut ei, ca doar lauda ne ridica gradul de importanta……ha ha, ce naiv, odata si eu credeam ca faptele. Si dintre toti astia m-a frapat unul care m-am intrebat ce fel de instructor am si daca tipa la mine…..AAAAAA, sa tipe la mine? Cum dracu vine asta?

I-am dat bani sa ma invete ceva. Este o relatie comerciala normala cu implicarile de rigoare din ambele parti dar si cu respectul normal al ambelor parti implicate in proces.

Nu pot sa inteleg de ce ar fi cineva asa de prost sa dea bani cuiva care sa tipe la el. Acum sa-mi fie cu iertare daca vreunul din voi a patit asta si nu si-a permis sa-l trimita in gaura lu ma-sa si sa ii si ceara bani inapoi. Imi imaginez ca ar fi o scuza cand ai tai drastici parinti platesc pentru scoala de soferi si chiar dai de un instructor dement, in rest chiar nu vad nici o scuza.

Stiu ca sunt destule momente cand i-am intins instructorului nervi la maxim, poate chiar peste, dar cum asta era relatia noastra comerciala, acceptata, trebuia sa-si respecte partea de invoiala. Daca instructorul te considera atat de batut in cap, nu-ti poate sub nici o forma inghiti greselile, in pui in situatii dificile pe sosea, etc, atunci sa-ti dea bani inapoi si sa refuze sa lucreze cu tine, in nici un caz sa tipe sau sa te jigneasca. Doar uni invanta mai repede, alti mai greu, alti deloc, dar toti invata si atata timp cat inveti esti supus greselilor.

Daca ai un minim respect de sine, cand instructorul a ridicat vocea la tine sau te-a jignit, opreste masina si cere-i bani inapoi. Nu pune botul ca tipa ca sa te invete pe tine mai bine, sau ca asa ajungi mai repede sa iei permisul. Nu pune botul ca daca greseti de n ori trebuie sa fii sanctionat. Nu crede ca meriti, atata timp cat inveti nu meriti.

Are rost sa mai zic ca daca instructorul auto a tipat deja jumatate din concentrare s-a dus pe apa sambetei?

Are rost sa va mai zic ca intructorul meu nu a ridicat niciodata tonul, nu m-a jignit, ironizat, nici macar incordat in voce nu l-am simtit si imi pare foarte normal sa fie asa, adica calmitatea intruchipata. Da, am facut si eu greseli cu nemiluita si o sa mai fac inca pe atatea si ma bucur ca si-a pastrat calmul in toate situatiile limita.

Al vostru a tipat?