Vin fiert

De cele mai multe ori mi-am făcut vinul fiert doar cu foc. Uneori, rar, cu putin zahăr, piper si scortițoară.

Nici un alt condiment pînă azi când m-a pus dracu să iau un plic pe care scria condimente pentru vin fiert. Nu zic numele, dar zic că e un nume comun la bărbații românii și mai zic că le face reclamă zâna zânelor. Sper că v-ați prins că e vorba de Cosmin. Ei și aste condimente le-am trântit in vin ca să-mi stric seara.

Știți pișatul ala din orăselul copiilor de-l vând pe post de vin fiert? Da, ăla are gust mai bun decat ăsta de-l beau eu acum, bine, am încercat să-l beau. Măcar miroase bine, aici trebe să îi dăm cezarului ce-i al lui Cosmin.

Am mai aruncat un click pă google să vad cum face românul vinul fiert și mare mi-a fost mirarea să vad retete complexe cu mii si mii de condimente, unele chiar din alte planete. Plm, nu stiam că facem comerț cu marțienii.

Am încercat să-mi imaginez cum e să amestec un gust tare, puternic cu eleganta vaniliei, păi da, in unele rețete zice chiar să adaugi un baton de vanilie.

După toate mimările de vin fiert de le-am citit să vă zic si rețeta mea: se ia sticlă cu vin roșu de minim 2 litri și se varsă intr-o oală curată sau nu, treabă opțională, apoi se pune pe foc dat la mic. Când incepe să facă bule pe margine se opreste focul și se bea vinul la foc automat. Sub nici o formă nu așteptați să fiarbă că se evaporă alcoolul și astfel ați trăit degeaba. Ca un P.S. la rețetă vă zic ca in zilele cu adevărat acre, sau dacă vrea să bea si femeia, se adaugă si vreo două linguri de zahăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *