Bubele de dincolo

Ca tot le place romanilor sa zica: “in afara nu e asa”, sa va zic cateva chestii din Londra de-s mai naspa ca in Romania

Soferii de autobuze conduc mai prost decat camionagii de la noi. Daca nu stai pe scaun sau nu te tii bine, te plimba prin tot autobuzul la fiecare curba, la fiecare accelerare sau frana. Pur si simplu esti un cartof in remorca. Si nu, nimeni nu comenteaza, doar de aia au bari de care sa te tii sau scaune pe care sa-ti asezi poponetul.

Toata lumea minte la angajare. Si nu, nu doar romanii mi-au zis asta ci toate natiile cu care am discutat pe subiect. Uni infloresc atat de tare incat par ca au muncit 10 vieti. Si toata lumea e ok cu asta. Dezavantaj pentru mine care stau prost la capitolul minciuni adaugate.

Specula e mai dezvoltata ca in romania. Intre 2 magazine vecine sunt diferente enorme de pret. Daca stii de unde sa cumperi bine, de nu, teapa ta. Un simplu pachet de biscuiti poti sa-l cumperi la pret dublu daca nu esti cat de cat atent. Sa nu mai zic de diferentele de pret intre zona de centru si zonele de periferie. Produsele in centru pot fi si de 10 ori mai scumpe, dar oricum cetru e doar pentru turisti asa ca teapa lor.

Casele sunt vechi, foarte vechi. Asta se stie, face parte din frumusetea Londrei, dar cand si traiesti in casa aia devine enervanta. Totul scartaie, nici o usa/fereastra nu se inchide cum trebuie, totul e plin de mucegai sau mizerie care nu mai poate fi indepartata. In baie si bucatarie gasesti doar linoleu….desi mie imi place mai mult ca gresia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *