Cat valoreaza viata unui om

Incep prin a raspunde eu; tot si nimic. Daca te cunosc cat de putin, iti stiu macar o emotie, atunci consider ca viata iti e sacra. Daca nu stiu nimic de tine atunci viata ta imi e egala cu zero. Mda, sariti de fund in sus ca ne pricepem la a fi ipocriti.

Acum sa incep ce vroim sa va povestesc.

Sambata, pe la 4, la plaja din Constanta au inceput sa apara cate o salvare, cate o masina de jandarmerie, cativa scafandri si alte masinarii si personaje care au in general legatura cu salvatul oamenilor. Au aparut pentru ca lipsea la apel o persoana. Se parea ca valurile extrem de puternice i-au venit de hac.

Ei, si pe fondul aparitiilor de gen, am avut onoarea de-a avea in fata mea cateva personaje in diferite stari de ebrietate, de la manga la treaz complet, ca cineva trebuie sa fie si soferul.

Si cum ii sade bine omului in general, au ineput a comenta despre disparutul in involburatele valuri. Cel treaz era ingrijorat ca la cum arata marea, disparutul nu mai are nici o sansa sa fie viu. Unul din cei manga a adaugat scurt – Ce dracului cauta acolo in valuri, ce nu se vede ca e periculos!? Sa-l lase hrana la pesti.

Astfel s-au format 2  tabere: Una il condamna pe disparut si resursele care se consuma pentru inconstienta lui. Cealalta tabara insista ca trebuie cautat pana il gasesc viu sau mort.

Partea cea mai interesanta a venit in momentul in care tabara celor manga a propus o suma de bani maxima care trebuie cheltuita cu salvarea unei persoane.

Astfel avem ( incerc sa reproduc ce am reusit sa inteleg):

  • Daca e vina lui, ca l-a durut in fund de pericol, sau ca nu a respectat indicatiile oficiale, atunci sa vina echipa de salvare dar sa nu cheltuie mai mult de n lei cu salvarea lui. Daca se depaseste bugetul totul se opreste, asta daca nu vrea cineva sa plateasca pentru salvarea lui.
  • Daca nu e deloc vina lui, fara nici un dram de nebunie, ignoranta, atunci sa-l caute pana il gasesc.

Nu au fost exact cuvintele celor din fata mea, dar astea erau ideile principale. Cei mai treji din grup nu sustineau in nici un fel ideile de mai sus, desi nici nu-si mai bateau capul sa aduca prea multe argumente impotriva. Cam singurul argument repetat a fost ca are si victima rude care plang dupa el.

Te intreb: cate beri valoreaza viata unui om?