Chiar esti animal

Apropos de lacrimogene de genul asta. In caz ca dispare linkul va zic ca este despre niste maimute care vad cerul si iarba pentru prima oara pentru ca au fost maimute de laborator, pentru diferite teste.

Chestia asta lacrimogena poate continua cu porcul care prinde aniversarea de 1 ani pentru prima oara, gaina care chiar apuca sa-si creasca puii pana la maturitate, vaca care reuseste sa-si marite vitelul si etc.

Problema se pune: imi pasa mai mult de viata unui om sau de viata unui (sau mai multe) animal. Da, problema este pe atat de pragmatica cum pare. Daca nu e porcul sacrificat in fiecare an o groaza de oameni vor avea probleme de alimentatie. Daca nu e sacrificata constant maimuta in laborator o groaza de oamenii ar muri ca nu s-au inventat n solutii pentru unele bolii sau ca nu au avut pe cine sa testeze efectele secundare ale unui nou tratament.

In postul precedent va explicam ca in goliciunea nostra logica nu ne pasa de viata unui om, asa ca ar trebuie sa fim extrem de falsi sa afirmam ca ne pasa de viata unui porc, unei gaini sau unei maimute.

Nu poti acuza omul ca are un comportament animalic cand el este un animal. Ce-i drept este cel mai dezvoltat psihic dintre animale, dar tot un animal ramane.

NU-mi apartine vina ca friptura de porc este delicioasa cum nu-mi apartine vina ca salata de varza merge cel mai bine tot cu o friptura de porc.

Si iarasi zic ca nu-mi apartine vina ca instinctul meu ( al tau omule) de supravietuire nu da doi bani pe cardul de maimute care trebuie sa moara ca eu sa supravietuiesc. Linia de fata nu-mi apartine neaparat, dar cu voia voastra pot afirma sus si tare ca nici nu ne individualizeaza ca specie de animale de pe Terra dar suntem singuri care contientizam si alegem sa nu ne pese.

Pusi in fata disparitiei, cel putin jumatate din noi am alege sa vedem planeta arzand pentru o singura clipa in plus de viata.

Gresesc?