Lipici

Ma lansez intr-o noua spovedanie cu profil public: am scris cateva articole atat de proaste, dar atat de proaste, incat n-au apucat sa mai vada, saracele, lumina prezentului blog. Fie-le pixelii usori!

Nu stiu daca varsta e de vina sau iminenta zilei mele de nastere, dar parcurg niste saptamani introspectivo-analitice care ma pun la grea incercare chiar si pe mine, specialista in domeniu. Acel “let-s go with the flow” atat de practicat de altii (cel putin la nivel declarativ), pare sa ma prinda la fel de rau precum cremul (culoare cu care nu ma-mpac defel).

Si, pentru ca nicio disecare de status nu se desfasoara la nivel optim decat in compania unui co-disecator, am tot sporovait cu o buna prietena despre ce e important si ce nu intr-o relatie, despre lucrurile de trecut si lucrurile batute in cuie ca o piatra de hotar statornic.

Sa nu v-asteptati c-am ajuns la o concluzie de nestramutat. Asupra altui fapt voiam sa va atrag atentia. Se pare ca s-au adunat niste specialisti intr-ale dragostei si-ale ei incurcate cai, si-au descoperit cum ca interesele comune sunt “so last season”, ca nu e nimic mai depasit si mai demodat decat un cuplu care impartaseste aceleasi teluri. Ceea ce vine in contrapondere totala cu perceptia mea.

Se pare ca oamenii astia care si-au dedicat intreaga viata (si nu doar drumul dinspre munca spre casa) analizei relatiilor, au ajuns la concluzia ca mult mai importante decat asemanarile intre doi oameni care se iubesc sunt diferentele dintre acestia.

Asemanare

“Ar trebui ca doi oameni aflati intr-o relatie sa aiba interese si pasiuni diferite pentru ca asta mentine lucrurile interesante si proaspete,” declara Rachel Greenwald.

“Oamenii tind sa creada ca daca au pasiuni comune, au o relatie reusita. Nu trebuie sa fiti clone ca sa fiti impreuna,” specifica Evan Marc Katz.

Atractie

In schimb, oamenii astia cred ca un lucru esential este atractia fizica. Ba mai mult, ca primele intalniri ar trebui sa fie foarte scurte, marcate de o concluzie finala: esti atras de celalalt? Iar daca si numai daca raspunsul este pozitiv, poti merge mai departe fara griji.

Valori

Totusi, atractia fizica s-ar disipa in cativa ani, asa ca ce ne-ar tine impreuna para siempre sunt valorile. Impartasesti aceleasi valori cu celalalt? Ei bine, s-ar putea sa ramaneti impreuna happily ever after. Incredere, sinceritate, veselie, familie, bani etc. Sunt aceleasi la amandoi? Altarul v-asteapta.

Interesant punct de vedere. Voi ce credeti?