Doctorul, tiganul si politistul

Suna a banc. Dar nu e. Sunt doar personajele cele mai detestate de noi in copilarie. Bine, uneori ura se poate extinde si-n zilele noastre, in circumstante precum retinerea permisiului auto.:D

Dar cati dintre voi nu ati mancat tot din farfurie/strans jucariile/dormit la pranz sub urmatoarele amenintari:

Nu esti cuminte, vine doctorul sa-ti faca injectie.
Nu esti cuminte, te dau la tigani.
Nu esti cuminte, te baga nenea politistul la arest.

Iar copiii de ieri, parintii de azi, au preluat modelul de succes si-si cumintesc odraslele cu aceleasi replici. Ce ma mira e ca se mira. Se mira in urmatoarea intamplare:

Imi asteptam randul la oftalmolog. Cu picaturile in ochi si privirea in ceatza, stateam frumusel pe fotoliu. Vin doua tantici cu o fetita de vreo patru anisori asa.

– A lovit-o o colega in ochi la gradinita si de-atunci ii curg ochii.

– A lovit-o intr-un ochi si-i curg amandoi? imi verbalizeaza medicul nedumerirea.

– Da. Azi dimineata s-a trezit cu ochii lipiti.

– Ia sa vad, zice medicul apropiindu-se de fetita cu ochi fluizi.

Numai ca Fetita cu Ochi Fluizi stia ca e la doctor. Iar doctorii sunt oameni rai care fac injectii cand nu te-astepti sau iti infig perfuzii in mana fara sa-ti dai seama. Si-a demarat o smiorcaiala. Smiorcaiala care era intretinuta de cocolirea celor doua tantici.

Fetita cu Ochi Fluizi a inceput sa urle ca din gura de sarpe cand a fost pusa pe scaunul din fata aparatului oftalmologic, de i se scuturau zulufii blonzi.

Tanticile incercau sa o calmeze si sa-i explice cum domnul doctor vrea sa vada ce are la ochisor certand-o. Tratament la care Fetita cu Ochi Fluizi si Zulufi Blonzi n-a fost prea receptiva. A inchis ochii si s-a zbatut in fata aparatului si a nenelui straniu.

Moment in care oscilam intre a ma insinua in grup si a o imobiliza pe fetita sau a ma insinua in grup si a le scoate pe tantici afara din cabinet.

Am regretat ca n-am ales varianta a doua atunci cand una dintre tantici s-a gandit ca cea mai buna tactica pentru a o calma pe Fetita cu Ochi Fluizi si Zulufi Blonzi ar fi s-o ameninte cu injectia.

Gura de sarpe e putin spus. Presimtind ca urma tavaleala, medicul le-a poftit pe tantici afara, cu Fetita cu tot, asteptand calmarea.