Barbatii. Nu sunt toti la fel

N-am un esantion reprezentativ, e drept. Dar macar din auzite si tot pot sa fac o trecere in revista a tipurilor de barbati in functie de felul in care se comporta intr-o relatie. Ca, desi cand ne enerveaza unul tunam si fulgeram aruncand in stanga si-n dreapta cu “toti barbatii sunt la feeeeel!” sau “nu mai vreau sa mai aud de barbati!”, noi stim ca nu-i asa si ca, din fericire, sunt foarte diferiti unii de altii. (Pana la un punct.)

1. Ignore

E setat pe modul “ignore” la toate elementele disturbatoare din jur. Doar ce-i face lui placere si ce e in concordanta cu asteptarile Lui de la relatie, de la tine, de la tot este luat in seama. Restul lucrurilor sunt supuse procesiunii deloc fastuoase a ingore-ului. Poti sa te dai cu capul de pereti, sa-ncerci prin toate metodele, mesajele si canalele sa-i atragi atentia si sa-i muti privirea din calculator/meci spre tine. N-o va face. Pentru ca lumea, Lumea a fost creata intru placerea lui. Esti o chelnerita germana care-i umple sistematic paharul cu bere? Perfeeeect! S-ar putea sa-ti mai arunce cate-o privire din cand in cand (nu, nu spre decolteu,ci spre ce ai in tava). Daca nu, ne pare rau. Next!

2. Viata-i de cacat, dar trece

E ala care trece prin viata asa cum trece si prin relatie: cu capul plecat, plangandu-se de tot si de toate, care niciodata nu-i multumit nici de ce are, nici de ce-a avut. Cautarea este un modus vivendi. Greu de acceptat si greu de trait langa.

3. Domnul “gresesc facand totul bine”

E dotat cu un radar care simte durerile tale menstruale si sare cu piramidonu-n dinti. Iti aduce flori dimineata, iar seara are un buchet proaspat de lalele cu care-l inlocuieste pe cel deja ofilit. E dragut ca cineva sa-ti ofere inainte sa-ti doresti, sa-ti anticipeze nevoile sau sa te-ajute inainte sa strigi ca te doare. Pana devine obositor. Sau banal. Sau so last season.

4. Let’s have fun!

E ala pentru care viata este o petrecere continua, la care el este sarbatoritul principal, iar tu unul dintre invitati. Petrecerea n-o sa se sparga daca tu pleci, asa ca ori tii pasul, ori hasta la vista, baby.

5. Fascinant ca o cutie de carton

E tipul ala (om de treaba in sinea lui), dar care e atat de plictisitor, ca si pisicile incep sa caste in preajma lui. Adoarme el insusi cand incearca sa spuna o gluma. In speranta ca s-ar putea molipsi, cauta compania fetelor cu umor si pofta de viata. Pe care niciodata n-o obtine. E genul pensionat pe caz de monotonie.

Ce-ar mai fi?