limba română 1 – 0 românii

faza cu fii și fi mă/ne oftică la culme, fiecare spune ceva diferit și pretinde că s-a informat dintr-o sursă sigură. ăsta e principalul motiv pentru care mulți preferă să vorbească în engleză, e mai ușor. și mie mi se pare. gramatica limbii române are o grămadă de bășini pe care trebuie să le respecți. acum serios, s-ar putea face și excepții. voi chiar credeți că vorbiți corect? să fiți siguri că nu. toți facem mai multe greșeli decât credem, așa că nu vă mai dați toți filologi nerealizați pe internet. nu mă credeți? aruncați o privire aici.
eu fac o grămadă de greșeli gramaticale și de exprimare, asta pentru că nu prea citesc (cărți), poate doar ziarul. regret asta pe zi ce trece fiindcă n-o să mai am timpul necesar atunci când voi fi mai mare, dar pur și simplu n-am răbdare. nu-i doar vina mea, am și alte influențe negative, cum ar fi articolele publicate în ziare sau reviste importante, sau chiar și emisiuni de la televizor (deși mă uit rar) în care presupun și eu că textele sunt verificate de niște specialiști înainte de a fi publicate.
heh, limba evoluează, aștept ziua când într-un se va scrie legat din cauza numărului din ce în ce mai mare de oameni care deja fac asta.

referitor la faptul că mănânc litere pe twitter, eu scriu foarte foarte foarte repede și n-apăs cum trebuie pe fiecare tastă, și uneori mai rămâne și cursorul în urmă din cauză că procesorul e supra-solicitat. nu, nu mă mai verific. aceiași problemă și pe blog. pare o scuză ușor necredibilă, dar ăsta-i adevărul. încă din clasa I eram singurul din clasa mea care nu mânca litere, asta venind ca o laudă penibilă menită să întărească afirmația anterioară.

parcă articolul ăsta nu e scris de mine, ciudat … să-i piș în freză de academicieni nehotărâți. gata, sună mai normal.