Cum am promovat Romania

Cred ca promovare este prea mult spus, dar am vorbit Londonezilor despre Romania cu patos si insistenta de fiecare daca cand am avut ocazia si s-au ivit cateva ocazii bunicele.

Pornind de la articolul asta sa va zic pe ce am pus eu accent in fata strainilor.

Primul lucru recomandat au fost peisajele si drumurile de munte. Mai ales ca ma ajutam imediat de catalogarea Transfagarasanului ca fiind cel mai bun drum din lume, de cei de la Top Gear, emisiune destul de populara in Anglia. Plus de asta, daca scrii in google imagini Romanian landscapes, apar niste imagini superbe, ceea ce londonezul satul de oras, apreciaza si-l face sa viseze cu ochii deschisi.

A doua recomandare a fost mitul Dracula. Le-am deschis apetitul pentru mister cu mici povestioare despre Vlad Tepes si mitul vampirului. Desi nu se pune problema sa creada vreo iota, tot suna foarte tentant sa vizitezi locurile care stau la baza obsesiei de bautori de sange.

A treia recomandare a fost marea. Cum la ei plaja este doar o gluma, plajele nostre sunt un adevarat rai pentru iubitorii de perpelit la soare. Chiar nu le venea sa creada ca Marea Neagra este atat de frumoasa. Partea proasta aici, e ca in afara de mare, mamaia si distractia aferenta, nu aveam ce sa le pun pe lista de vizitat. Si nu, nu-mi spuneti de cazinou sau centrul vechi, ca orice strada centrala din Londra e de mii de ori mai frumoasa.

A patra recomandare, si una pe care insistam foarte mult, este Delta Dunarii. Si aici google este foarte convingator prin imaginile absolut superbe. Partea proasta la delta este lipsa unor bilete sau unitati de cazare bine adaptate turistilor straini, asta din spusele a doua persoane care au vrut sa viziteze delta, dar s-au lasat pagubasi. Da, englezi sunt comozi, asa ca ori le dai mura-n gura, ori ii pierzi.

A cincea recomandare sunt statiunile balneo-climaterice si salinele. Persoanele varstnice din Londra prefera sa imbine vizitatul cu un boost adus sanatati, asa ca genul asta de turism li se potriveste. Nu stiu prea mult despre statiunile balneo, stiu doar ca sunt bine vazute la nivel international, asa ca m-am riscat si le-am pus pe lista lucrurilor de facut in Romania. Sper sa fi pus botul cineva :).

Am mai recomandat si rahitica nostra istorie, pensiunile arhaice fara pic de tehnologie, ospitalitatea romanilor si alte chestii care credeam eu ca le vor place persoanelor pe care incecam sa le transform in turist in Romania.

Sper ca macar unu sa fi venit la recomandarile mele, de nu, sa fie macar un plus de lobby pentru mica si frumoasa noastra tara.